Vabljeni na predavanje Naš vsakdan – pot do zdravja, na katerem boste lahko prisluhnili, kako uravnotežiti svoj vsakdan v skladu s starodavnimi principi ayurvede ter se hkrati seznanili z enostavnimi recepti za domača zdravila, ki povrnejo in ohranijo naše zdravje. Predavala bo Ivona Peček Hemwati, diplomirana ajurvedska svetovalka Ajurvedske akademije Joge v vsakdanjem življenju. Predavanje bo v petek, 1. aprila 2016 ob 18h v prostorih Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor, Ruška cesta 104. Vstopnine ni.

Ayurveda ni samo veda o zdravljenju bolezni, temveč predvsem znanost od ohranjanju našega zdravja in vitalnosti. Njeno osnovno načelo za ohranjanje zdravja so pravilne navade, s katerimi ustvarjamo harmonijo telesa in duha. Vseh 24 ur v dnevu se med seboj menjavajo vplivi petih elementov: ognja, vode, zemlje, zraka in etra. Te spremembe povzročajo, da v določnem delu dneva prevladuje določena dosha – vata, pita ali kapha. S poznavanjem teh ayurvedskih principov lahko uravnotežimo vpliv določenih elementov in ohranimo svoje zdravje.

Predavanje bo trajalo 60 minut, zaključili pa ga bomo z vprašanji in odgovori. Predavala bo Ivona Peček Hemwati, diplomirana ajurvedska svetovalka Ajurvedske akademije Joge v vsakdanjem življenju. Predavanje bo v petek, 1. aprila 2016 ob 18h v prostorih Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor, Ruška cesta 104. Vstopnine ni.

ayurveda