Guruvakja: besede učitelja

Swamiji-2

1 Mantra-Dhyana-Mulam

Dhyana mulam Gurur murtim
Puja mulam, Gurur padam
Mantra mulam, Gurur vakyam
Moksha mulam, Gurur kripa

Korenine meditacije so podoba Guruja,
korenine služenja Bogu so lotos stopala Guruja,
korenine mantre so besede Guruja,
korenine osvoboditve so milost Guruja.
 

Swamiji 2014

Vaše srce naj bo kot ocean. Vanj se steka nešteto rek, a nikoli ne poplavlja.

Vaš duh naj bo kot nebo, ki je neskončno, jasno in se svobodno razprostira nad svetom.Bodite kot drevo, ki sprejema vsakogar v svojo blagodejno senco; podarja sladke plodove celo tistemu, ki meče kamenje vanj; se ne navezuje na tiste, ki ga zalivajo. In ne zamerijo tistemu, ki ga poseka.

 

 

 

 

3 Večni zakon Sanatane

Večni zakon Sanatane

Vse stvarstvo na tem svetu ima eno omejitev: čas, trajanje. Temu lahko rečete življenje ali obstajanje. Celo kamen ima življenje. Po določenem času se bo kamen obrusil, spremenil v prah, ne bo ga več. To je večni zakon Sanatane, Sanatan Dharme, ki pravi: kdor je prišel, mora oditi. Kdor je prejel, mora dati naprej. Kdor se je rodil, bo umrl, kar je ustvarjeno, bo uničeno, kar je izraženo, bo izginilo.Torej ima vse svoj čas. 


Kaj je torej namen vsega tega?

Razvoj zavesti, vrnitev nazaj k izvoru, ker smo ločeni in se čutimo individuume. Počutimo se osamljene, srečne ali nesrečne, čutimo ugodje ali bolečino. Čutimo ločenost in se borimo za preživetje. Toda prišel bo dan, ko bo spet dosežena enost, ko bo vse to končano. To je namen razvijajoče se zavesti, torej bo individualni duh postal eno z Božanskim duhom, ki mu pravimo tudi Sveti duh. Ta Sveti duh pomeni celotno vesolje. Torej se moramo razvito v to Eno.

Ko se rodite kot človek, ste že dosegli raven čistega duha, toda naša karma nas lahko potisne nazaj ali pa prestavi naprej. Napredovanje ali nazadovanje – odvisno je od našega dela.

 

4 Satsang

Satsang je čoln

Satsang je čoln, s katerim prečkamo majo ali ocean sveta. Mahaprabhudžijevi bhadžani ali bhadžani drugih svetnikov, ki jih pojemo, postanejo kapitani našega satsanga. Njihova energija pride do nas v subtilnem ali energetskem telesu, čeprav so veliki svetniki že davno odšli. Takoj, ko se spomnimo nanje, je njihova energija prisotna. Ko se spomnimo na Božansko, ta energija pride in vstopi v našo zavest, domišljijo, intuicijo, čustva in razum.

 

 

 

5 Meditirajte

Meditirajte!

Življenje je vrhunski roman, ki ga piše Bog. Človek ne bi prenesel, če bi hotel razumeti zgolj njegove vzroke. Zato vam pravim, "Več meditirajte!" Razširite čarobni prostor svoje intuicije in v svojih dlaneh boste lahko držali ocean neskončne modrosti.

 

 

 

 

 2016 Ujjain pujariver WG light handsBodite svetloba

Morali bi biti kot plamen v svetu in kdorkoli pride do vas, naj od vas prejme svetlobo. Naj teče reka Ljubezni. Kamorkoli pridete, naj z vami prideta tudi svetloba in ljubezen.

S svojim usmiljenjem objemite nesrečne. Dajte jim svoj blagoslov. Blagoslov in usmiljenje prebivata v vas. Bodite usmiljeni do sebe in vseh drugih.

 

 

svamiji gurujiGurupurnima je praznik Luči 


Ta svetloba, ta plamen je Parabrahma, Najvišji. Brez te Svetlobe ni mogoče odstraniti teme neznanja. Danes molimo k učiteljem. Brez njihovega blagoslova ni mogoče doseči osvoboditve.

Gurupurnima je dan Guruja, najvišjega načela v svetu. Božansko načelo Guru Tattve odstranjuje temo in razsvetljuje vse okoli sebe. To je praznovanje modrosti in znanja. V svetu bi morali biti kot plamen, da kdorkoli pride k vam, od vas prejme svetlobo. Naj teče reka Ljubezni. Kamorkoli pridete, naj z vami prideta tudi svetloba in ljubezen.

 

Resnični nauki Svetnikov so bhadžani

Ko so nauki izraženi v bhadžanih, njihovih besed ni mogoče spreobračati. Pesmi in bhadžani vsebujejo prave nauke. To so besede velikih učiteljev ali guruvakja. Poslušanje bhadžanov prinese velike koristi, četudi jih poslušalec ne razume. Vplivajo na našo duhovnost, na zdravje in odstranjujejo ovire, ker imajo pozitivno energijo, pozitivno vibracijo. Kot takrat, ko prižgete luč v temni sobi in tema izgine. Ko se pojejo bhadžani, na podoben način izginja tema karm.

Zato je doma v hiši ali stanovanju priporočljivo vrteti glasbo bhadžanov. Z vrsto glasbe, ki jo predvajate,ustvarjate razpoloženje, ki se ujema z glasbo. Določena glasba prebuja določena čustva in ustvarja še več karm, obstaja pa tudi drugačna glasba, bhadžani, ki prečisti karmo, vaš notranji jaz pa občuti srečo.

Ko pojete bhadžane, gre za drugačne besede, znamenja - to so nauki svetega človeka. Najboljši način učenja je preko bhadžanov, kjer vsaka beseda vsebuje ogromno modrosti. Bhadžana ni lahko napisati. Človek mora biti v posebnem stanju uma, imeti posebno zavedanje. Ustvarjanje bhadžana pomeni, da mora človek skrbno izbirati med čudovitimi biseri. Potopiti se mora zelo globoko, da najde bisere. Potopiti se mora zelo globoko v svojo lastno modrost.